SLUŠALA JE KAKO NJEN MUŽ VODI LJUBAV S NJENOM NAJBOLJOM DRUGARICOM U SOBI PORED: Tog dana se “raspala” na komade

Podelite s Prijateljima

Agneta Feltskog je imala 16 godina kada je počela da peva u plesnom bendu Bernt Enghardts. Pesma koju je napisala za bend, “Bila sam tako zaljubljena”, postala je njen prvi singl. Ova debitantska ploča iz 1967. postala je hit broj jedan na švedskim top listama. Sledećih nekoliko godina usledilo je nekoliko singlova, albuma, pa čak i niz snimaka na nemačkom jeziku objavljenih u Zapadnoj Nemačkoj.

Godine 1969. Agnetha se romantično povezala sa Bjornom Ulvaeusom, a oni su se verili u aprilu 1970. U novembru je par priredio kabare šou zajedno sa Bjornovim partnerom tekstopiscem, Benijem Andersonom, i njegovom verenicom Ani-Frid Lingstad. 6. jula 1971. Bjorn i Agneta su se venčali.

Njihovo venčanje proglašeno je najlepšim u Švedskoj. Par je ubrzo dobio dvoje dece, kćerku Lindu (1973) i sina Pitera Kristijana (1977).

Bjorn je tada bio član poznate grupe Hutenani Singers, i uveliko je sarađivao sa Benijem Andersonom. Međutim, već 1972. godine odlučuju da osnuju potpuno nov bend i to sa svojim partnerkama. I sa pesmom “People Need Love” ABBA je rođena. Niko nije ni slutio da će postati jedan od najpopularnijih bendova tokom sedamdesetih.

Potom je usledila pobeda na “Evroviziji”, a pesmu “Waterloo” pevao je ceo svet! Vladali su svetskom scenom tokom čitave decenije. Zajedno su snimili osam albuma i imali veliki broj hitova.

Bjorn i Agneta razveli su se 1979. godine, i to je značilo prividan kraj benda ABBA. Njihov zadnji album, The Visitors, izašao je 1981. godine, a bend je prestao sa radom 1982. godine.

Muž je prevario sa drugaricom

ABBA je bila na glamuroznoj turneji po Velikoj Britaniji i umesto da Agneta uživa u neverovatnom uspehu benda, njoj se život raspado u londonskom hotelu. Naime, samo nekoliko soba niže, njen suprug i velika ljubav uživao je sa novom devojkom, te se nisu sramili ni da budu intimni. Da situacije bude još frapantnija, radilo se u pevačicinoj bliskoj prijateljici – Leni Kälersjö.

– Oboje smo presrećni jedno s drugim – rekao je sa smeškom, dodajući da mu je Lena donela mir i zadovoljstvo u životu. Na pitanje o Ani, promenio je izraz lica u leden i rekao:

– Iselila se prošlog Božića, 1978. Sada smo prijatelji. Sad kada je vidim, teško mi je da zamislim da smo ikada bili u intimnom odnosu. U stvari, mislim da ona uživa u samačkom životu. Bili smo potpuno nekompatibilni. To nije slučaj s Lenom, nas dvoje baš odgovaramo jedno drugom.

Iako je nastup na Vembli stadionu bio rasprodat, za Anin nastup su kritičari pisali da je bio beživotan.

– Moje srce nije bilo u nastupu, možda je činjenica da sam puno toga pretrpela emocionalno ima veze s tim. Vidim Bjorna tamo i prisećam se brojnih stvari i teško mi je. Pokušavam da budem profesionalna i da plešem i pevam, ali radost je nestala – rekla je. Tada je i priznala kako sav taj uspeh ABBA-e, koji svakako ceni, njoj nije doneo sreću i da su joj sve nade za budućnost vezane uz sina Kristina (22 meseca) i ćerku Lindu (6 godina). Što je najgore u celoj priči, Lena, koja joj je “preotela supruga”, bila joj je nekada bliska prijateljica. Iako su još neko vreme pred kamerama glumili srećno razveden par i prijatelje, idila ABBA-e nije dugo potrajala.

Ana je završila na lečenju i antidepresivima, nakon čega skroz povukla iz javnosti do te mere da niko nije znao gde je godinama.

Brak je potrajao 9 godina i dobili su dvoje dece, ali Agneta i Bjorn se razvode tokom najplodnijeg perioda ABBA-e što rezultira pesmom “The Winner Takes It All”.

Pesmu je napisao Bjorn, a ona govori o ljubavnom raskidu u kojem jedna strana očajnički želi da zadrži vezu, dok je druga odlučila da krene dalje. Time je Ani naneo dvostruki udarac – ne samo da joj je pesmom dao do znanja šta oseća, već je ta pesma bila priznanje i svima drugima.

On je u braku s Lenom dobio još dvoje dece – devojčice Emu i Anu. Međutim, 2008. godine priznao je kako pati od demencije – ima trajne gubitke pamćenja zbog kojih se ne može setiti brojnih uspomena iz svog života, pa tako ni najuspešnijih trenutaka iz ABBA-ine karijere.

Utehu našla u deci i hobijima

Pokušavala da skupi snagu i s decom nastavi dalje, pa se posvetila astrologiji, jahanju konja i jogi. Ali, na svom izolovanom imanju Ana nije imala mnogo sreće.

Ipak, 1990. udala se za švedskog hirurga Tomasa Sonenfelda, ali ni taj brak nije dugo potrajao pa su se razveli tri godine kasnije.

A onda 1994. doživljava veoma bolan životni udarac. Njena majka je izvršila samoubistvo, skočivši sa svog balkona. Već naredne godine, preminuo joj je i otac, a Anina depresija se sve više pogoršavala.

Činilo se da stvari napokon idu na bolje kada je 1997. godine započela vezu s Gertom van der Grafom, koji je navodno bio opsednut njome još od detinjstva.

Nakon što je odlučila da okonča njihovu vezu dve godine kasnije, uočivši da njegovo ljubomorno i opsesivno ponašanje ne prolazi, on to nije prihvatao. Pratio ju je svugde i nije joj dao vazduha, pa je bila prisiljena da se obrati policiji i sudu. Oni su mu na kraju izdali zabranu približavanja, pa je deportiran u Holandiju 2000. godine. Ali, to ga nije uplašilo, pa je ponovo upao na njen posed 2003. godine, tada je ponovo uhapšen i zabranjen mi je bio ulazak u Švedsku. Ali, 2005. godine je zabrana istekla, a Gert je ponovo počeo da je maltretira.

Iako se bila vratila u studio 2004. godine i snimila solo album “My Colouring Book”, Graf je stalnim ugnjetavanjem uništio njegovu promociju, jer su svi intervjui bili otkazani.

Danas kaže da je zadovoljna, a dodaje da Bjorna, koji se preselio u London, retko viđa i to samo za rođendane njihove dece, ali nemaju prisan odnos.

IZVOR>RBSM.RADIO

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page