SJEĆATE SE DJEVOJKE KOJA S OCEM ČUVA OVCE? Odlučila je da ide na akademiju: Ne stidim se što nosim opanke

Podelite s Prijateljima

Pažnju javnosti privukla je zanimljiva priča iz Kupresa, čija je glavna junakinja djevojka po imenu Azemina Prokošak.
Azemina je primjer da je moguće spojiti nespojivo, budući da pomaže roditeljima oko ovaca, a uporedo je upisala policijsku akademiju.

– Što da me bude stid, poštenog rada? Nemam čega da se stidim. Ne stidim se što nosim opanke, bilo bi me stid da grad priča o meni ‘ovakva je, onakva je’ – rekla je Azemina, a na pitanje šta misli o životu mladih koji najviše vremena provode u noćnim klubovima, rekla je:

– Ljudi žive svoj život, nemam šta više da kažem. Više bih voljela da ima ovakvih ljudi, da se više bave poljoprivredom.Azeminin otac Hasan Prokošak ponosan je na svoju kćerku.
– Sve sam želje ispunio, ali hvala Bogu da ovako rade. Ona nam pomaže stalno. Ako će ići na akademiju, pomagaće nam kad bude imala vremena. Ja sam svojom djecom prezadovoljan, svakome bih ovakvu djecu poželio. Čitava porodica je uključena u ovaj posao – rekao je Hasan za Jutjub kanal “Srednja Bosna Danas”.

Snimak sa Kupresa izazvao je mnogo pozitivnih komentara.

„Odavno nisam vidjela ljepšu djevojku, kao lutka je. Još vrijedna i poštena”, “Ona treba da bude uzor omladini kako se treba živjeti. Svaka čast djevojci i puno zdravlja i sreće”, “Ovaj otac i kćerka mogu da budu samo ponosni što su pošteni, što se drže pravih vrijednosti. Od srca im želim da uspješno žive od svog posla, svim takvim porodicama to želim jer se i sam bavim voćarstvom”, ”Mislio sam da ne postoje više ovako vrijedne djevojke i radne”, samo su neki od komentara…

Azemina Prokošak je istakla da joj je ambicija da ostane živjeti i raditi u Bosni i Hercegovini.

IZVOR:ALOONLINE.BA

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page