Zbog profesionalnih obaveza i turnira na potpuno različitim stranama sveta, vrhunski teniseri su prinuđeni da sate i sate provode u putu i avionu. Takav je slučaj i sa trenutno najboljim igračem na planeti, Novakom Đokovićem.

ako je do sada jedan avion domaće aviokompanije dobio ime po njemu, prvi reket sveta nema privatnu letelicu, iako bi bez problema istu mogao vrlo lako da priušti. Očigledno Đokoviću mnogo više odgovara da kada putuje iznajmi avion, pa je tako već godinama klijent kompanije “NetJets”, koja mu obezbeđuje poseban prevoz.

Zbog toga se i može reći da srpski na izvestan način ipak poseduje privatni avion, koji je potpuno prilagođen svim njegovim potrebama, jer je u pitanju jedna od najmodernijih letelica.

Pored vrhunskog komfora koji letelica pruža svim putnicima, opremljena internetom, kao i kutkom sa sa zabavnim sadržajem, tako da je moguće da se vreme tokom dugih prekookeanskih letova prekrati gledanjem raznih sadržaja.

– Sport kojim se bavim podrazumeva neprestana putovanja. Ali, kompanija mi maksimalno izlazi u susret i uvek na vreme stignem na destinaciju, rekao je jednom prilikom Đoković.Novak je iznajmljivao privatni avion i tokom Adrija tura, pošto je on išao po njegove kolege Dominika Tima i Aleksandera Zvereva, a njime je leteo s porodicom i u Zadar, gde se održavao drugi deo Adrija Tura, koji je kasnije prekinut zbog širenja korona virusa. Da Novakov slučaj nije usamljen, svedoči i to što usluge pomenute kompanije koristi i jedan od njegovih najvećih rivala, Rodžer Federer, koji je u penziji.

Ne bih imao novca za Novakovu platu”

Andrej Rubljov ubedljivom pobedom je počeo učešće na Srpska openu. Nije uzbudljiv bio njegov meč protiv Huana Pabla Variljasa, ali je zato zanimljivo bilo na konferenciji za medije posle meča.

Rubljov se predstavio se publici u Banjaluci trijumfom protiv Variljasa od 6:2, 6:2. Ruski teniser tako je nastavio niz pobeda, koji je započeo u Monte Karlu, gde je osvojio svoju prvu masters titulu.

– Napredujem, nadam se da idem u pravom smeru. Pričati sa timom, biti iskren prema sebi, analizirati stvari i misli kada praviš greške. Ne treba lagati sebe, već biti otvoren i prema sebi i prema timu. Potrebno je raditi na tome svakodnevno, u običnim denvnim situacijama. Na primer, ako vas neko iseče kolima u saobraćaju, pokušajte da ostanete smireni i vas je to jako iznerviralo. Isto je i na terenu – rekao je Andrej.

Novak Đoković je prethodno izjavio da su tereni u Banjaluci najsporiji na kojima je igrao.

– Tereni su spori, istina je. Ne mislim da su baš najsporiji, ali jesu sporiji nego na primer u Monte Karlu. Kada sam igrao polufinale protiv Frica u kišnim uslovima, mislim da je tamo bilo sporije nego danas ovde. Sviđaju mi se ovi uslovi, ali istina je da je dosta sporo ovde.

Još pre nego što je odigrao svoj prvi meč, pojavile su fotografije Rubljova iz lokalne ćevabdžinice.

– Juče sam probao banjalučke ćevape. Dopalo mi se – iskren je Andrej.

Dok je bio u Monte Karlu, ruski teniser je kristio kćerku svog dobrog prijatelja i kolege Danila Medvedeva.

– Lagali su me! Nisam očekivao, nisu mi rekli da je toliko odgovornosti na mene. Prvo sam to prihvatio, a onda sam shvatio šta sve moram da uradim! Bilo je to pre Monte Karla, imali smo vremena za celu ceremoniju i stvarno je bilo lepo. Biti deo toga je velika čast i na kraju krajeva, Danil je jedan od mojih najboljih prijatelja, znamo se od kada smo imali šest godina. Pomalo je smešno što sam sada kum njegove ćerke. Stvarno je veliko zadovoljstvo i velika čast. Zahvalan sam im na tom poverenju – zaključio je.

IZVOR:SPORTAL.BLIC.RS

Facebook Comments


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

MENU
Romansa