Najemotivnije priznanje Novaka Đokovića o kraju koji nije želeo: Nastaviću da ih volim…

Podelite s Prijateljima

Novak Đoković o karijeri doneo je odluku davno

Novak i Jelena Đoković u ljubavi su još iz vremena srednje škole – vezu su jedno vreme održavali na daljinu, kada je ona otišla u Milano na studije. Kada se Jelena vratila u Beograd, želeo je da ozvaniče vezu. Zaprosio ju je 2013. godine. Novak Đoković o karijeri mislio je, ali je ljubav sve nekako usporila…

Novak Đoković o karijeri – Svet mu se okrenuo naopačke

– Iznajmio sam dva balona, u jednom smo bili Jelena i ja, a drugi je trebalo da pusti poruku na kojoj piše: “Hoćeš li da se udaš za mene?” Problem je nastao kada se balon zapalio! Jelena je počela da paniči: “O Bože! Imamo rupu u balonu!” U tom trenutku se pojavio drugi balon sa porukom. Kada se Jelena okrenula da vidi šta piše, ja sam kleknuo i izvadio prsten. Tako smo se verili!

Venčali su se 12. jula 2014. na Svetom Stefanu u Crnoj Gori. Četiri meseca kasnije u Monte Karlu Jelena je rodila njihovog sina Stefana.

– Kada sam dobio sina, svet mi se okrenuo naopačke. Do tada mi je tenis bio sve i sve se vrtelo oko mene. Moji najbliži su se žrtvovali da bih ja davao svoj maksimum na terenu. Zbog prirode posla postao sam sebičan. Odjednom se sve promenilo. U početku sam morao sebe da podsećam da više nisam sam, da imam sina. U tome su mi pomagali supruga, majka, otac, braća… Sada kada dođem kući sa treninga, ostavljam reket i ne razmišljam o tenisu. Trudim da budem najbolji muž, otac i teniser. Zahtevno je, ali nije nemoguće – rekao je Novak Đoković o karijeri i porodici u emisiji “Da možda ne”.

– Naša ćerka je jednim delom dobila ime po planini Tara, koja je divlja i skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje – kaže Novak Đoković.

dok je privatno doživljavao najlepše trenutke u životu, čekao ga je težak period u karijeri. Dobio je povrede koje je trebalo što pre da sanira, ali se on oglušio o savete doktora.

Novak Đoković o karijeri – Igrao pod bolovima samo da deca budu ponosna na njega

– Igrao sam pod bolovima, a kada sam se vratio iz Australije, bilo je jasno da moram da se operišem. Nisam baš ljubitelj noža i bolnica… Prvih mesec dana posle intervencije bio sam veoma emotivan. Rekao sam da više neću da se bavim tenisom! Sumnjao sam u sebe, nisam verovao da mogu da se vratim na teren, izgubio sam optimizam. Otac, majka, braća i žena su sve vreme verovali u mene, ali smatrali su da mi treba duža pauza. Nisam ih poslušao! Opet sam se prebrzo vratio na teren iako su me doktori i tadašnji trener Andre Agasi savetovali da to ne radim.

Đoković kaže da mu je najveća motivacija da se vrati na svetski vrh bila slika koju je imao u glavi – da ga Stefan i Tara gledaju dok na grend slemu ponosno diže trofej.

– Najemotivniji trenutak u karijeri i životu desio se na Vimbldonu 2018. Stefan je imao manje od pet godina, a deci ispod pet godina ne dozvoljavaju da uživo gledaju meč, pa su ga doveli tek na kraju… Gledao me je sa trofejom! Aplaudirao je, a zatim video sebe na ekranu, pa rekao: “Eno Stefana!” Nikad se nisam osećao ispunjenije.

Iako uglavnom pobeđuje, Nole zna da se njegov narod, ali i fanovi širom sveta nerviraju dok igra mečeve.

– Kada sretnem ljude na ulici, kažu mi: “Duguješ mi paklu cigareta, sve sam ispušio zbog tebe” ili “Živce si mi iskidao.” Čujem razne komentare i dok sam na terenu. Ali to je sve iz emocije, podrške i želje da pobedim. Nikada nisam voleo da gubim. Ne podnosim poraz! Zbog toga ponekad nastrada reket ili opsujem. To je moj način pražnjenja. Ne stidim se toga, ali se i ne ponosim. Zato su molitve izuzetno bitan deo moje rutine i borbe sa samim sobom.

Pored vere u Boga, u teškim trenucima najbolje ga razume i savetuje supruga.

– Ona mi je najveća podrška! Sposobna je, ambiciozna i jaka. Ali sa njom se najviše i svađam. Ne naređujem joj, jer da to volim da radim, bio bih u vojsci. Samo se raspravljamo, ali najslađe je kada se mirimo.

Da ima puno poverenje u Jelenu, govori i činjenica da joj je prepustio da vodi Fondaciju “Novak Đoković”, koju je osnovao pre 16 godina.

– Jelena je na čelu moje fondacije i radi izuzetan posao. Uspešno smo organizovali humanitarne večere u Njujorku i Londonu, na kojima smo prikupili više od tri i po miliona dolara pomoći za siromašnu decu.

pandemija koronavirusa, koja se odrazila i na tenis. On se početkom 2022. godine našao u svim svetskim medijima zbog hapšenja u Australiji. Iako se nije vakcinisao, dobio je mogućnost da igra na Australijan openu na osnovu medicinskog izuzeća, jer je preležao kovid. Međutim, kad je sleteo u Melburn, uhapšen je i odveden u hotel za migrante. Posle 13 dana deportovan je u Srbiju.

– Ministar za imigraciju iskoristio je svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se ne slažem. Nisam protiv vakcinacije, već podržavam slobodu izbora.

Đoković kaže da je postigao sve što je želeo u karijeri i poručuje da nikada neće prestati da se bavi “belim sportom”!

– I kada završim profesionalnu karijeru, nastaviću da ga igram rekreativno. Prosto, volim tenis – glasila je odluka Novaka Đokovića.

IZVOR:SVETK.SKANDAL.RS

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page